loader
KÜLTÜRLÜ BİR NESİL İÇİN ÇOCUK FONU KURULMALI!

KÜLTÜRLÜ BİR NESİL İÇİN ÇOCUK FONU KURULMALI!

Bir ülkenin geleceği elbette çocuklarıdır;onları nasıl yetiştirirsek ülkenin geleceği ona göre şekillenir, günümüzde ekonomik sıkıntılar insanları eziyor,ayakta kalma mücadelesi veriyorlar,peki bu insanlar çocuklarını güzel yetiştirir diyebilirmiyiz?

Bunun için hükümetler acilen "çocuk fonu kurulmalıdır"bu fon ne işe yarayacak,ailelerin üzerinden;sağlıktan eğitime bütün masraflarını karşılayacak,aileler çocuğunu okutamıyorum,maddi sıkıntılarımız var demiyecek, çocukta ailem fakir beni okutamaz korkusu yaşamıyacak kafası gönlü rahat olacaktır.

Bir nesil sonrası kültürlü nesil ülkesi olacak ve dolayısıyla seçecekleri yöneticilerini bilinçli seçecekler,bir kilo makarnaya aslı olmayan vaatlere oylarını vermiyeceklerdir.

Dolayısıyla seçilen yöneticiler;halkına hizmeti düşünecek yatırımlarını onların ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirecektir.Başka bir konu:

Çalışanların sosyal güvencesini,işverenin keyfine bırakmayacaktır. Çalışanların rakamları tespit edilecek, sigortalarını merkezden takip edilecek olup,işyerine kontrole gelen memurun insifiyatine bırakılmayacak tır, böyle olunca çalışanların sigorta günleri tam ödenmiş olacak zamanı gelince sıkıntı olmadan emekli olmaları sağlanmış olacaktır.

Bu sistem 65 yaşına gelmiş emekli olamayan kalmamış olacağı gibi,devletin üzerinden 65 yaş aylık ödeme sorunu kalkacaktır.Bugünkü gibi devlet küçük parayla bu insanları kendine mahkum etmemiş olacaktır.

Diğer taraftan siyasi liderler, Parti'nin başında 2 dönemden fazla genel başkanlık yapmayacaktır;yeniliklere açık olacaklardır, milletvekili adaylarını bulunduğu vilayetlerde halk tarafından seçilmesine imkan verilecektir,genel başkanlar seçmiyecektir,ayrıca adaylık parası kaldırılacaktır,parası olanlar gönüllü partiye destek olabilirler, parasız olan insanların önü açılmış olacaktır parti içinde konuşmalarına izin verilecektir baskı olmamalıdır.

Gıda sektöründe kullanılan tüm malzemeler den vergileri KDV yi kaldıracak ve devlet denetimi sıkı yapacak satış fiyatlarına sınır getirecektir, insanların kendilerine bırakılmayacak tır.

Kimse kusura bakmasın ama milletin çoğunluğu gözü paraya doymuyor; götürecemiyeceği fazla malın peşinden gidiyor,buda fırsatçılık meydana getiriyor,insanlar mağdur ediliyor aldatılıyor, Küçük yaştaki kızlara tecavüz cinayet evlilik gibi,akıl almaz uygulamaları yapanlara en ağır ceza verilerek caydırıcılık sağlanacaktır, kısacası; çocuk fonu kurulursa,bu saydıklarımızı yok denecek kadar azalır,çünkü kültürlü bilinçli nesil yetişmiş olacak, böyle akıl mantık dışı insanlık için utanç verici ortamlar ülkede yaşanmamış olur düşüncesindeyim,önermek yazmak bizden,karar verip uygulamak yönetimden diyorum, görüşlerinizi fikirlerinizi bekliyorum.

Gerçekleri bilelim.

Ahmet Cirim. 


Etiketler: kültürü bir nesil için çocuk fonu ahmet cirim yazıları gerçekleri bilelim ahmet cirim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!

DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!


3 yıl önce Öz Haber

Bir ülkede kurumlar niçin vardır ; hem insanlara hizmet etsinler, hemde ülkenin menfaatlerini geleceğini korusunlar diye?

Son yıllarda ülkemizde siyasallaşma, kurumlarda ağır basmaya başladığından, etkisini görmeye başlıyoruz,bunlardan biride "DSİ" ibaresini görmeyenimiz yok gibidir ; su&nbs...

DOKTORLARIN VE ACİLLERİN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİDİR!

Bir ülkede en önemli olması gereken "sağlık" hizmetleri olmalıdır. Onun için atalarımız; herşeyin başı sağlık sözüyle hatırlatmıştır.

Ne yazık ki çok şavatlı haberler yaptırılarak "sağlık"hizmetleri sorunsuz gibi sunulmaktadır.İngiltere'de başarılı olmayan şeh...

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENMELİYİZ!

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENMELİYİZ!


1 yıl önce Öz Haber

Biz insanoğlu bazı dönemlerde ‘’iş yerinde olsun ,  arkadaş çevresinde olsun, evde olsun ailenin tüm yükü omuzlarımızda ve taşıyamaz duruma geldik’’ dediğimizi sıkça d...