loader
Paylaşmak Bizi Yüceltir!

Paylaşmak Bizi Yüceltir!

Yaşamımız güzelliği, mutluluğu, huzuru, tadı, tuzu aile ile anlam kazanır.Yalnızlık Allah’a, mahsustur…Fakat bizler paylaşırsak yalnızlığı bertaraf ederiz.İnsan yaşamını başka insalarla paylaşırsa  insanca yaşamayı , mutluluğu yakalar.Karşısındaki insandan duyacağı ufacık cümle mutlu olmaya yetecektir.

Dünyanın her yerinde insanlar paylaşma  sözcüğünün ne kadar anlam taşıdığını ve önemini bilmektedir. Bu bir sevgisini, bir lokmasını , acısını, sevincini paylaşımı ile meydan okuyarak mutlulukların çoğalmasına neden olur.Bu bir sevdiğimiz insana, komşumuza, aile yakınlarımıza,dostlarımıza, arkadaşlarımıza sevgimizi paylaşmak, aşımızı paylaşarak davranışlarımıza yansıtarak  karşımızdakinin mutlu olmasının en kolay yolu.

Paylaşmak için insanların  zaman ayırması gerekiyor buradan anlaşılıyor ki zamanımızı da paylaşmak çok önemli. Sanırım günümüzde zaman bizim için  çok önemli değil buna önem vermiyoruz yada önemsemiyoruz.

Bizlerin  bu dünyada  bir yolcu olduğumuz çok iyi biliyoruz  bu kültürle büyüdük sahip olduğumuz herşeyi paylaşmalıyız.Paylaşmak derken sadece maddi değil, insanların,sevinçlerini,üzüntülerini,mutluluğunu,dertlerini,yalnızlıklarııpaylaşmaktır.Bunları paylaşmak insana huzur, mutluluk verir.Sıkıntıda olmak gerçekten  düşündürücü ve acı.Kimseyi sıkıntıya düşürmesin  selamete çıkarsın.

 Bazı insanlarımız da  akıl fakiri, zaman fakiri,sevgi fakiri, öğrenme fakiri , bilgi fakiri ve okuma fakiri sıralayabiliriz. Ne acı değil mi ?İnsanlar  gün gelir maddi açıdan dara düşer ama bir şekilde onu çözüme kavuşturabilir fakat ‘’akıl fakiri ‘’olunca zor çünkü onu nasıl çoğaltabileceğini, nasıl zenginleşeceğini bilmez ve öyle yaşamına devam eder.Eğer beynini  çalıştırarak iradesi ile başarıya ulaşır.Beynini kullanamazsa  öylesine boş boş yaşar ve ölür.

İnsan sosyal bir varlıktır yaşadığı toplumun üyesidir.Yaşadığımız bu toplumda insanlar farklı özellikler ve yeteneğe sahiptirler.Bu sebepten dolayıdır ki birbirlerine ihtiyaçları vardır  birbirlerine yardımcı olmak toplumun bilincini güçlendirir.

Toplumda yardımlaşmak ve paylaşmak madden ve manevi olarak yücelmesine ekonomik ve sosyal dengesizliği önler.Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza paylaşmayı öğretmek dünya geleceğinin önünü açmaktır.Almış olduğu eğitimle  başkalarıyla nasıl paylaşacağını öğrenmiş olur.Biz aileler çocuklarımıza örneklerle  gösterek gayret sarf etmeliyiz.Paylaşma duygusu, anlayışı,olgunlaşmanın göstergesidir.

Bir çok sorunun çözülmesinde kaba kuvvet kullanmadan,görüş alışverişi ile barış içinde çözüme kavuşturulmalıdır.Yaşamımızı anlamak dışa dönük yolculuktan ibarettir.Bizim başarılı, yaratıcı,başkalarına yardımcı olmak , faydalı olmak alçak gönüllü ve mütevazi olmaya götürür.Başkalarıyla paylaşmak bizi güçlendirir, tecrübe , bilgi  kazandırır.İnsanları anlamak insan ilişkilerinin yolunu açar.Bizleri mutluluğa, huzura,insan ilişkilerinde güçlenmesine,her işimizi ve yolumuzu kolaylaştırır.

Ferah Uslu


Etiketler: Paylaşmak Bizi Yüceltir

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Fiziksel ve Duygusal Şiddete Son!

Fiziksel ve Duygusal Şiddete Son!


3 yıl önce Öz Haber

Son yıllarda kadına uygulanan şiddet artmakta gün geçmiyor ki görsel ve yazılı
basında okumaktayız ve yüreklerimiz paramparça. Kadınları hiçe sayanlara
sözüm ‘’nasılsa bu geri zekalı ne yaparsam yapayım hep yanımda olur ‘’
düşüncesiyle hareke...

ISPARTA BELEDİYESİ DEĞİL HALK OTOBÜSLERİ KAZANIYOR!

Dünyada teknoloji ilerledikçe kayıt dışı kazanç azalmaya başlıyor;devletin kasasına kazanç olarak dönüyor ve gelirler halka hizmet şeklinde yansıyor.
Fakat Isparta belediyesi halk otobüslerinde hala tam olarak teknolojiye geçememiş! Yolcuların kart almayanların,şoföre elden para &oum...

Küresel Isınmanın Etkileri

Küresel Isınmanın Etkileri


3 yıl önce Öz Haber

Son günlerde yaşanan en büyük problemlerin başında çevresel sorunlar gün
geçtikçe artmakta.Küresel ısınmalardaki artışlar, çölleşme,kuraklık, ormanların
yok olması ve erozyon gibi meydana gelen doğal afetler en önemlileridir.
Son günlerde insanlığı etki...