loader
ÇOCUKLARDA DİJİTAL HASTALIĞI

ÇOCUKLARDA DİJİTAL HASTALIĞI

Bizler çocuklarımızın fotoğraf ve videolarının  mevcut sosyal medya platformlarında  paylaşması son günlerde iyiden iyiye yaygınlaştı. İlerleyen günllerde daha da artacağı öngörülüyor.Çocukların paylaşım yapması ailelerde  önceleri düşünmemiş olabilirler ancak bu ortamda bir çok riskklerle birlikte  tehlikeye yol açmaktadır.

Çocukların dijital kimlikleri ve bu kimlikle birlikte sosyal paylaşımı ile birlikte oluşmuş oluyor. Bir çok kişiler bunu diğer aile üyeleriyle iletişim kurması  ne kadar masum olsada çocukların paylaşım yapmaları bazan tehlikeye yol açabiliyor.Hiç tanımadığı kişiler ve tehlikeli insanlar tarafından kötüye kullanma gibi bazı riskler  taşıdığı bilinmektedir.

Fakat kötü amaçlı kişilerin teknolojinin gelişmesi  birlikte yapay zeka veri toplama uygulamalarıile birlikte çok güçlü sahtecilik ve kimlik çalmalarla birliklte  saldırı yaparak  kişisel bilgilere erişerek alıyorlar.

Aileler sosyal medya hesaplarının çalınması durumunda çocuga ait tüm bilgilerin açığa çıkacağını bilmeliler.Sosyal medyada profillerin herkese açık olması ile sahip olunan bilgilerin  herkes tarafından  erişilebileceği hale geliyor ve kötüye kullanıma açık oluyor.Çocukların sosyal medya kimliğini koruma yolları bulunmakta.

Çocukların fotoğraf ve videolarını  sosyal medyada paylaşacağı güvenli ve anlık şifreli uygulamalar kullanın.Resimlerini  takipçilerle paylaşmaktan kaçının.Aile ve yakın akrabaların görebileceği gruplar oluşturun.

Çocuklara  evin ve okulunun  yada başka yerin konumunu belirleyecek  resimler çekilmeyin ve hatta konumu kapalı tutunuz.Paylaşım yapacağınız zaman seçici davranın mahremiyete dikkat edin ve tehlikeye atacak fotoğraf ve vıdeo paylaşmayın.

Çocukların sosyal medya hesaplarına gizlilik ayarları düzenleyin  tanımadığı kişilerce fotoğraf ve videolarının görüntülenmesini engelleyin. Ailelerden çok çocuklar sosyal medyada  dijital aktivetelerde bulunuyor bu anlamda çocuklara açıklamada ve tehlikelerden korumak adına açıklamalarda bulunursa sızdırılma önlenmiş olur. Çocukları  sosyal medya ve dijital ortamdan uzak tutmak için birlikte konuşarak onun mutlu olacağı aktivitelerde yer almasını sağlayın Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlam kişiliğinin oluşması dileklerimle .

Ferah Uslu


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Covid-19'u Bitirecek Önerim!

Covid-19'u Bitirecek Önerim!


4 yıl önce Öz Haber

Sevgili Özhaber Gazetesi Okuyucularım 
Çok basit bir öneride bulunmak istiyorum bugünkü yazımda. Bakın bu önerim uygulansın ülkemizde bir tane Covid hastası kalmaz.
Konu ve çözüm şu; evden dışarı çıkan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan kişilere ceza yaz...

Kuveyt Emiri EL SANİ Para Bulmaya mı Geldiniz?

Dışişleri Bakanı,  Mevlüt Çavuşoğlu' na, böyle dedi.
Türkiye'nin onuru ayaklar altına alındı. Çavuşoğlu,  yok biz dostlukları pekiştirmek için geldik dedi ama yüzü kızarmıştı. Sanki Katar emiri bu sözlere inandı! 
Ülkenin geldiği durum bir insan...

Kırmızı Oda'nın Olmayanı

Kırmızı Oda'nın Olmayanı


4 yıl önce Öz Haber

Kırmızı Oda’yı konuşalım istedim bugün. "Kırmızı Oda'nın Olmayanı" diye de bir başlığı uygun gördüm.

Instagram hesabımdan yaptığım bir ankette bu dizi hakkında yazmamı isteyenlerin sayısını görünce de fazla bekletmek istemedim.

Biliyorsunuz bir önceki yazım Masu...