loader
DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!

DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!

Bir ülkede kurumlar niçin vardır ; hem insanlara hizmet etsinler, hemde ülkenin menfaatlerini geleceğini korusunlar diye?

Son yıllarda ülkemizde siyasallaşma, kurumlarda ağır basmaya başladığından, etkisini görmeye başlıyoruz,bunlardan biride "DSİ" ibaresini görmeyenimiz yok gibidir ; su  kaynaklarımızı en iyi değerlendirmeyi, korumayı yapar.

Yer altı sularımızın korunmasında bu hizmetlerinin bir parçasıdır,Konya ovasında, basında tv haberlerinde, zaman, zaman "OBRUK" lar oluştu,halk tedirgin oluyor haberleri yapılıyor,neden kaçak açılan kuyular yüzünden?Bunları halk olarak biz yapıyoruz,kendi menfaatımız nedeniyle, ülke kaynaklarını yok ediyoruz, konuşmaya gelince ;ülkemizi çok seviyoruz yalanlarını bol keseden atıyoruz.

Yetkililerde, adeta çanak tutuyor, yaptırım uygulanmaması bu anlama geliyor!

BURADAN UYARIYORUM:ANTALYA'DA,da yakında, Konya gibi "OBRUK" ları göreceğiz,kaçak kuyu o,kadar çokki, DSİ:KAÇAK KUYULARA YETİŞEMİYOR! 4-5 kişilik göstermelik ekiple, Antalya ve ilçelerine bakmak durumundalar, bir kuyu kapatılıyor, arkasından 4 kuyu açıldı ihbarı geliyor, bir örnek vereyim ;Gazipaşa Antalya, 180 km mersin hudutlarına uzanıyor,Kaş,Demre, Elmalı Finike kumluca,Akseki, İbradiye,Gündoğdu, kısaca bir uçtan diğer uca,4-5 kişilik ekiple bakmak zorundalar.!

Nasıl hizmet verecekler?  Yaptırım yetkileri yok,cezalar yetersiz, prosedür uzun,vatandaş gözüyle bakınca hizmet verilmiyor?

Sayın Bakan Dr, Bekir PAKDEMİRLİ, dünyada su sıkıntılarının baş gösterdiği şu dönemde,suların ormanların, korunması,  tarım arazilerinin verimli halde tutulması, elbette kolay değil ;fakat öncelikli "SU" olmalı hayat buna bağlı: yeraltı sularının korunması için, orman kanunu gibi yaptırımlar oluşturulmalıdır,cezalar ağırlaştırılmalı; bunlara aracılık eden,"SONDAJ" cılar,bu yaptırımların içine alınmalı, bunlarla mücadele ekiplerinin eli güçlendirilmelidir.

Yoksa iş işten geçtikten sonra, yapılacak düzenlemelerin işe yaramıyacağını hatırlatmak,gazeteci olarak görev kabul ediyorum.

Size yaşanan bir gerçekten de bahsetmek istiyorum,şehrin göbeği derlerya, içinde  apartmanların bulunduğu kaçak su kuyusu ihbarı bana  gazeteci olarak geldi,bende DSİ 13.bölge müdürlüğü yetkili kişiyi aradım, yıl 2020 gereken ceza jet hızıyla yazıldı tutanak tutuldu ; tutanaklar kaybolmadıysa mevcuttur,yıl 2021 Ekim,aynı yer kaçak olarak sulamalarını sürdürüyorlar!kapatılmadı.

Kendime göre araştırmamı yaptığımızda ; yukarıdaki saydıklarım sorunlar nedeniyle  kapatılamadı, vatandaş ne diyor verdim cezamı yeraltı sularını kullanırım zihniyeti, diğer tarafta; şimdi bunun adına hizmet ediyorum,yeraltı suları kaynaklarını koruyoruz diyebilirmisiniz? Aldığımız maaşımızı helalinden alıyoruz,ve çocuğumuza harcıyoruz demek mümkünmü? Sayın bakan bunlara en yakın zamanda çözüm üretecek kararlar alınması dileğiyle, aldığınız kararları yine aynı köşemde yayınlamaya bekliyorum.

 

Ahmet Cirim

Gerçekleri Bilelim


Etiketler: DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Pandemi Döneminde Vücut Direnci Sporla Artıyor!

Pandemi döneminde vücut direnci sporla artıyor. Özellikle spor salonlarının mesafe konrolü içersinde çalışmalar yaparak, esneme açma germe mekik şınav gibi vücudu güçlendirmek, bedenimizin daha dirençli olmasını saglamaktadır.
Tabi ki fitness badi gibi sporlar da, savunma sp...

Su Gibi Sakin Ol!

Su Gibi Sakin Ol!


3 yıl önce Öz Haber

Yaşamımız her geçen değişmekte ve ayak uydurmak için gayret sarf
etmekteyiz.Aslında yaşama ayak uydurmak o kadar zor değil. Bunun için ince
çizgiyi bilmek gerek.Bir an kendinizi yağmur olarak düşünün .Yağmur ne kadar
özel, ne kadar faydalı ve hiç tükenmez. Evet ge...

TÜRKİYE'DE GAZETECİLİK BOMBANIN ÜSTÜNE OTURMAK GİBİ

Oğuz Demir, Uğur Mumcu'nun arabasına bombayı koyan kişi 24 Ocak 1993 yılından beri bulunamadı,böyle bir durum akla uygun mu?

Türkiye'de gazetecilik 1972 yılından 1989 yılları arasında,saygı duyulan savcısı emniyeti,halkı bürokrasisi hepsi  güvenirdi saygılıydı.

Özal dö...