loader
İstanbulkart'a HES Kodu Tanımlama Nasıl Olur?

İstanbulkart'a HES Kodu Tanımlama Nasıl Olur?

Covid-19 tedbirleri kapsamında İstanbulkart sahiplerine HES kodu tanımlama zorunluluğu getirildi. Bu sebeple en çok öğrenilmek istenen İstanbulkart'a HES KoduTanımlama nasıl olur sorusunun cevabı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi sitesinde, HES Kodu kontrolünün zorunlu hale getirildiğini açıkladı. Bu uygulamada, pandemi döneminde, şehir içi ulaşımının daha güvenli hale getirilmesi hedeflendi. 15 Ocak'tan itibaren tanımlama yapılmayan İstanbulkartların kullanılamayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelge yayınladı. Bu genelgeye göre,  tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılacak. Covid-19 tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecek.

İstanbulkart'a HES Kodu Tanımlama

İstanbulkart kullananlar, HES Kodunu, kişisel bilgilerini ve telefon numarasını https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlayabilecek. İstanbulkart Mobil kullanıcıları, uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlama yapabilecek.

15 Ocak 2021 sonrası, İstanbul'da İstanbulKart'ına HES kodu tanımlamayanlar toplu ulaşımı kullanamayacaklar.


Etiketler: İstanbulkart'a HES Kodu Tanımlama Nasıl Olur

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

2021 Yılında Türkiye'yi Neler Bekliyor? Melike Aydın Açıkladı!

2021 yılında Türkiye'yi neler bekliyor? İsim analisti ve yaşam koçu Melike Aydın açıkladı.

İşte Melike Aydın'ın açıklamaları;

"Türkiye'nin 2021 yılında da yeni zorluklara kendinini hazırlaması gerekiyor. 2020 yılında yaşanan tüm sıkıntıların ardından, daha bi...

Bill Gates:

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Kovid-19 salgınından kurtulmanın iklim değişikliğine kıyasla “çok daha kolay olduğunu” savundu. Gates, “İklim değişikliği bu yüzyılın sonunda her yıl 5 kat daha fazla ölüme neden olacak. Bu sorunu çözmek muhteşem olacak” dedi.

Mill...

Vergi Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Borç yapılandırması ile ilgili kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. Bununla beraber vergi yapılandırma başvurusu ne zaman yapılacak sorusu gündeme geldi.

 

PEKİ HANGİ VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILACAK?

Meclis’te kabul edilen yasaya göre şu vergi borçları yapılandır�...