loader
Güvenimizi mi Yitirdik Ne?

Güvenimizi mi Yitirdik Ne?

Günlük yaşamımızda ve büyük , küçük herkesten duyar olduk  güven kelimesini.Bizler  insanlara güvenebiliyorsak kendimizi güvende, mutlu, huzurlu hissederiz.Güvendiğimiz insanlardan asla tereddüt etmez ve onu olduğu gibi kabul ederiz.

Güvendiğimiz insanlara her şeyimizi paylaşır ve hiçbir zaman  sorgulamayız. Ancak  bir insana karşı güvenimizi yitirmişsek o kişilerle kırılma noktası oluşmuş ve öyle devam eder.İnsan ilişkilerinde sevgi, saygı ve güven çok önemli unsurdur.Bir tanesi kırılma noktasına gelmişse çatırdamaya başlar ve sonra gözden düşer.

Kişilerde güven duygusunun temel taşıdır.Temel gereksinimler yeterli olmuşsa kişilerin güven duygusu o derece güçlü ve sağlamdır.Güven duygusu bir başka kişiye güvenirlik olmasına inanmak ve o kişinin yanında güvende hissetmektir.

Biz bireyler çocuklarımızı değerli olduğunu hissettirerek doğru, düzgün ve sorumluluk sahibi  bir kişi olarak yetiştirmeliyiz.Çocuklarımıza  güvenin büyüklüğünü ve tutarlılığın ne kadar önemli olduğunu aşılamalıyız .

Güven duygusu çok önemli kaybedildiği zaman asla yerine konamaz.Dünyayla   insanlar arasında köprü vazifesini  görür.Başarılı ve sağlıklı ortamların temelinde güven ön plandadır.Güvenin olduğu yerde daha  sağlıklı iletişim kurulur.İnsanlarla kurduğumuz ilişkilerde güvenip yada güvenmediğimiz hakkında ip uçları verir.

Bazı insanlarla iletişim kurmakta, konuşmakta zorlanıyorsak onlardan duyduğumuz sözler  bizde şüphe  hissediyorsak ikili ilişkilerde çatırdamalar başlar ,iletişim kopukluğu yaşanır ve ne konuşursanız kavgaya dönüşüyorsa  ne tepki ile karşılaşacağınızı  emin olamadığınız  için konuşamıyor, cümleleri kurarken dikkatli olmak zorundaysan onunla kendinizi güvende hissedemezsiniz.

Ortada sergilenen görüntüde zorluk olduğunu  gördüğümüz durum bizim güçlenmemizi sağlar.Yaşamımızda her zaman zorluklarla karşı karşıya kaldığımız için çocuklarımız bu durumu yaşamasınlar diye her zaman   isteklerini yerine getirmeyelim ki her türlü zorluklar karşısında ayaklarının üzerine sağlam basmayı öğrensinler.

Çocuklarımıza güvenilir insan olmayı  , başarılı  bireyler olmayı aşılamalıyız .

FERAH USLU


Etiketler: ferah uslu yazıları güvenimizi mi yitirdik

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Muratpaşa'da Huzurun Adı Gizli Kahraman Başkan Ümit Uysal

Antalya Muratpaşa Belediyesi birçok  projo geliştirerek tüm belediyelere örnek oluyor. Daha önce Turunç Masası adı altında halkın sorunlarını birebir dinleyen bir masa oluşturan ve yine atık projesini hayata geçirerek belediyeye öz kaynak saglayan, yine covid-19 ortamında vatandaşa katkı saglamak ...

Kintsugi Sanatı ile Yaşamımıza  Yön Vermek!

Kintsugi ; Japon’lara ,göre ‘’mükemmel olmak ve yaşayan her şey
değerlidir’’Hangi nesne olursa olsun Japon Felsefesi ile kırılmış seramikler altın
ve gümüşle birleştirilerek yaşanmışlığın özgün ve benzersiz izlerini taşıyan
eserler ortaya çıkarılır...

Sporda Şiddete Hayır!

Sporda Şiddete Hayır!


4 ay önce Öz Haber

Ülkemizde ve dünyada spor aktiviteleri ile birlikte şiddette başlamış oldu  ve şu an bile devam etmekte. Sporda şiddeti önlemek için bir çok kanunlar çıkarılsa da kimse uymamakta ve ön&u...