loader
HANGİ MANTIKLA,HANGİ AKILLA, GERÇEKLERİ, SÖZLERLE GİZLEMEK MÜMKÜN?

HANGİ MANTIKLA,HANGİ AKILLA, GERÇEKLERİ, SÖZLERLE GİZLEMEK MÜMKÜN?

6284 Sayılı kanun kapsamında kadına şiddet(kades)i 545 bin 579 kadın indirdi,45 bin 920 kadın ise acil durum butonunu kullandı. 8 yıl içinde,1,milyon 600 bin kadın şiddet görmüş,Türkiye de 2019 yılı ülkede 10 yılda en fazla kadının öldürüldüğü yıl olmuşkur.2020 yılında sadece Kasım ayında 220 kadın katledildi, İçişleri Bakanı süleyman soylu kadın cinayetleri %24 düştü diyebiliyor,insana sorarlar hangi mantıkla, hangi akılla gerçekleri, sözlerle gizlemek mümkünmü? Eylül ayında 16 kadın öldürülmüş 20 cinayet şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiş, nerde düşmüş. Cinayetler  ortalama hergün bir kadın cinayeti işlenir hale gelmiş. 

8 yıl içinde kadınlara yönelik şiddet uygulayan 18,541 kişiye kovuşturmaya yer yok denilerek işlem yapılmıyor, %73 oranında adliyeye sevk edilen kişilere takipsizlik kararı verilmiş,diğer kalan suçlulara mahkemeler tarafından iyi halden indirimle az ceza vermişler, yada yattığı dikkate alınarak denetimli serbestlik diye bırakmışlar. Cezalar yetersiz, kadın sanki bir eşya gibi lanse ediliyor, cahil kafalarda benim eşyam ister,kırarım istersem güzel kullanırım, gerekirse çöpe atarım zihniyeti mevcut,mahkemelerde aynı fikri savunur gibi karar verince,beyni olmayan erkek görüntülerine!fırsat verilmiş oluyor.

Bakanda çıkıyor kadın cinayetleri düştü diye demeç veriyor, sanki lütuf sunuyor,gelişmelere bakılınca türk göreneklerinde;kadınlara yaşlılara çocuklara saygımız sonsuzdur deniliyor,bırakın boş sözleri müslümanız diyorsunuz,bir kere allah'ın kadınları erkeklere emanet ettiğini bilmeniz lazım. Çocuklarınızın annesi olarak evinizin canlı bakımlı olmasını sağlayan kadınlarımız, yaşam moralimiz olduğu hiç aklınızdan çıkarmamanız gerekir.

Kısaca erkeği adam gibi adam eden,kadınlarımızı bırakın şiddeti eziyeti kötü sözü,darp etmeyi öldürmeyi düşünmek uygulamak kendi hayatınızı karartacağınızı unutmamanız gerektirir. 

Temennimizin örümcek kafalı erkeklerin önünü kesmek;kadınlarımızın hayatını güvence altına almak için, akıllı bir yönetimin ceza yasalarında en ağır cezayı gerektirici şekilde yasa çıkarmasıdır.Ben köşemden erkeklere bir sözüm olacak,sizleri bugünlerinize hazırlayan yine kadınlarımız, hiçmi yaptıklarının emeklerinin, sevgilerinin fedakarlıklarının hatırını yokmu sayıyorsunuz?

Gerçekleri bilelim.

Ahmet Cirim. 


Etiketler: ahmet cirim yazıları kadına şiddet

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Çocuklarınızı Spora Yönlendirin!

Günümüzde pek çok aile hareketliliği yaramazlık saydığından çocuklarına engel olmaya çalışmaktadır. Boş arazilerin ve oyun alanlarının giderek azalmasıyla birlikte ailelerin bu tutumu çocukların TV ve Bilgisayar oyunları başında geçirdikleri saatlerin artmasına neden olmaktadır.

<...
Narsist Kişilerin Kurbanı Kadınlar!

Bugünkü konumu adını duyuyordum ama genişlemesine araştırma yaparak
edindiğim bilgi doğrultusunda yazmak istedim .Gerçekten dikkat edilmesi
gereken konu . Televizyonlarda izlediğimiz insanlara uygulanan şiddet, duygusal
sömürü, fiziksel sömürüden daha da tehlikeli ve insanların ...

Benim gözümden Masumlar Apartmanı!

Benim gözümden Masumlar Apartmanı isimli diziyi görmeye hazır mısınız? Buraya kadar geldiğinize göre hazırsınız, o halde başlayalım...
Önce dizinin künyesine bir bakalım, bu nokta önemli çünkü. OGM Medya yapımı bir dizi bu. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İ&c...