loader
Ezgi Mola Yalnız Değildir!

Ezgi Mola Yalnız Değildir!

nihal yeşiltaç oran

Nihal Yeşiltaç Oran

Ezgi Mola tabii ki yalnız değildir. Onu bu konuda yalnız bırakanlar karşı tarafın zihniyetinde olanlardır.

Neydi bu olay kısaca hatırlayalım. Batman’da bir genç kız intihar etmişti. Ardında bıraktığı mektupta Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu yazıyordu. Bu kız çocuğu günlerce mücadele etti ama hayata tutunamadı, öldü. Bahse konu  ise bir tutuklandı, bir serbest bırakıldı. Nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ama tutuksuz yargılanması devam etti.

Sosyal medyada tepkiler yükseldi. Tepkilerden biri de Ezgi Mola’dan geldi. Mola, bir Twitter paylaşımı yaptı ve şöyle dedi: “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!!

Özür Dilemesi İstendi!

Ağustos ayında yapılan bu paylaşım için Ezgi Mola’dan özür dilenmesi istendi kabul edilmedi bunun üzerine de dava açıldı.  Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaretten 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Hangi vicdan  böyle bir davanın açılmasından rahatsızlık duymaz ki, herkes tepki . Sayısız ünlü bu konuda paylaşım yaptı ve şahsın avukatı o ünlüler için de dava açtı. Yazarken utanıyorum!  yok ki dava açılan isimler arasında? Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızgül. Ayrıca İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, . Ve Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan ve Selçuk Balcı. Bu dava ise örgütlü linç kampanyası yürütülmesi adı altında açıldı.

Şaşkınım!

Bahse konu kişinin avukatına geçelim. Avukatın işi müvekkilini savunmak, kabul ama almış olduğu dava sıradan bir dava değil. Halk arasında en alçakça bilinen suçlardan biri ile yargılama yapılıyor. Elindeki delillerle yapabiliyorsa zanlıyı bu işten kurtarmaya bakmalı. Ama o başkalarını suçlu çıkarmak için uğraşıyor. Ölen kız çocuğunun babasını nasıl suçladığını hatırlar mısınız? “Bir babanın görevi kızını korumaktır, okutmaktır, intihara sürüklemek değildir” Şaşkınım hem de çok…

Bir de gazeteci arkadaşlarıma söyleyeceklerim var. Tamam haber yapıyorsunuz da Ezgi Mola ile o kişinin fotoğrafını kolaj yapmak nedir? Ne gerek var? Görmeye bile tahammül edemiyorum, bu düşüncemde de yalnız değilim.

Şimdi ne olacak?

Ne olacağı açılan davaların sonucuna göre olacak. Nasıl mı? Ezgi Mola herhangi bir ceza alırsa, tecavüz gibi alçakça bir suçtan yargılananlara karşı insanlar sessiz kalacak. Çünkü görecek ki, konuşursa ceza alma ihtimali var. Sonra ne olacak? Bu alçakça suçu işleyenler tam gaz işlerine devam edecek. Çünkü yargılayanları sadece mahkemeler olacak.

Bana göre ise Ezgi Mola bu davadan ceza alsa bile akıllarda olayın nasıl kaldığı önemli olacak. O kişi geçmişinde tecavüz suçlaması ile yargılanmış biri olarak anılacak. Ezgi Mola ise bir tecavüz sanığına şerefsiz demesi ile hatırlanacak. Hangisinin yerinde olmak isterdiniz?

Sağlıcakla

Nihal Yeşiltaç Oran


Etiketler: ezgi mola yalnız değildir ezgi mola musa orhan nihal yeşiltaç oran yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Toplum Kurallarına Uymayı Unutmayalım

Evimizden çıkınca sokaklarımıza hiç dikkat ettiniz mi. Hava almak ya da alışverişe  giderken veyahut  yürüyüş alanlarına gittiğinizde neler görüyorsunuz? Ben kaldırımda,yür&u...

Osmanlı Tokadi ve Gelişimi

Osmanlı Tokadi ve Gelişimi


3 yıl önce Öz Haber

Spor yapmak sağlıklı beslenmek ve aynı zamanda düzenli uyumak size cok daha fazla zamanin yaşamın kalitesini arttıracaktır 

Ve ortamin verdigi düzensizlikten sizi muhakkak uzak tutacaktır.

Osmanlı Tokadi güçlü olmanızı, cesaretli olmanızı, fizik gücünüzün yüksek olm...

Başarıyı Yakalamak!

Başarıyı Yakalamak!


3 yıl önce Öz Haber


İnsanlar her zaman başarıya ulaşmak ister. Ya sporda, ya mesleğinde yada
ilgilendiği her alanda …Gayret sarf eder durur hayallerine kavuşmak için.Ancak
kendi sarf ettiği gayrettir yeterli olup olmadığını bilmez. Onun çalıştığını gören
insanların dolduruşuna kapılır ve işin ciddi...