loader
Sporun Önemi

Sporun Önemi

İnsan; çocukluktan yaşlılığa kadar devam eden süreç içerisinde büyüyen, gelişen ve değişen bir varlıktır. Bu sürecin sağlıklı devamı için, hastalıklardan ve sakatlıklardan korunmak ve bunlara karşı dirençli olmak için dengeli “beslenme ve spor “hayati önem taşır.

Yaşam kalitemizi yükseltmek ve hayata karşı dik durmak için bu iki altın kuralı unutmamak, hayatımızda mutlaka onlara yer vermek gerekir.

Spor yapmadığımızda nelerle karşılaşabilir, ne gibi sıkıntılar yaşarız diye düşündüğümüzde aklımıza hemen özellikle masa başı işi yapıp, pasif yaşayan insanların önünde ki ilk engel olan omurga sorunları gelir.

Omurga fıtıkları(bel ve boyun fıtıkları), kilo kaynaklı ağrılar ve rahatsızlıklar ve tabi yine kilo kaynaklı kalp, şeker, kolesterol ve tansiyon ilk sıraları alır.

Psikolojik olarak rahatlama ihtiyacımızı da unutmamak gerekir.

Mutlu insan genel de sağlıklı insandır. Hayata ve zorluklarına karşı dirençli, günlük sıkıntıları ve iş yükünü kolay bertaraf edebilen insandır. Spor mutluluk hormonunu yükseltir.

Endorfin mutluluk hormonudur ve spor yapanlarda genelde yüksek olduğu gözlenir. Mutlu insanlar stresten arınmış sağlıklı insanlardır.

Birçok hastalığın başının sıkıntı ve stres olduğunu düşünürsek, sıkıntı ve stresle gelen hastalıkların başın da da çağımızın vebası KANSER olduğunu düşünürsek korunmak için spor yapmaktan daha zevkli bir yöntem olmasa gerek.

 

Ziya Ak


Etiketler: sporun önemi ziya ak yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENMELİYİZ!

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENMELİYİZ!


1 yıl önce Öz Haber

Biz insanoğlu bazı dönemlerde ‘’iş yerinde olsun ,  arkadaş çevresinde olsun, evde olsun ailenin tüm yükü omuzlarımızda ve taşıyamaz duruma geldik’’ dediğimizi sıkça d...

Aşı da Mutasyona Uğruyor mu?

Aşı da Mutasyona Uğruyor mu?


4 yıl önce Öz Haber

Dünyayı kasıp kavuran coronovirüs (Covid -19) sürekli kendini geliştiriyor. Dünyada bugün için 60 bin civarında ölüm, 1,5 milyon hastalık bulaşan insanlar.

Dünya Sağlık örgütü (WHO) sürekli karanlık tablo çiziyor belki gerçekleri anlatıyor. Tıp zorlanıyo...

Rengarenk Hatırlayacağımız Bilyelerimiz Olsun!

Uzun süredir devam eden katliamlar, savaşlar,açlık ve bitmek bilmeyen
cinayetler.Korku filmi gibi oyunlar oynanıyor .Ne kadar hızlı yaşanıyor ışık hızını
bile geçti yaşanan olaylar.İnsan büyüdükçe tepki vermesi de küçülüyor yaşadığı
haksızlıklar karş�...