loader
Spor ve Gençlik

Spor ve Gençlik


Sevgili Öz Haber Okuyucuları;

Öncelikle herkese Selamün Aleykum diyerek yeni sitemizde ilk yazımı yazıyorum. Daha öncede defalarca gazetemizde ve önceki sitemizde yazmiş oldugum bir cok yazılarım yenilenen sitemizde olmayacak ancak artık bu sitemiz inşallah her zaman devam edecek.

Degerli okuyucularımız, bugunkü yazımda yeni spor yasasının hazırlandıgı ve cok farklı uygulamaların olacağı söylenmekte, inşallah bu spor yasası ülkemize gençligimize faydalı olur. Öncelikle gençlik genel müdürlügümüze bağlı olan spor branşlarımız bulunmakta bu spor branslarımız devletimizin himayesinde gençlik genel müdürlüğüne bağlı federasyonlardan oluşmaktadır. Bu federasyonlar devletimizin desteğiyle bütceleri vardır. Bu bütçeler federasyonun maçları organizeleri ve Türkiye şampıyonaları yurt içi yurt dışı müsabakalara harcanmakta ve federasyonun giderleri karşilanmaktadır. Yani devletimiz bu federasyonlara tamamen maddi manevi olarak sahip cıkmaktadır ve bu spor politikası cok dugru bir uygulamadır. Ancak bir de madalyonun diger yüzü vardır o da İçişleri Bakanlığı'na baglı dernek federasyonları vardı, bunları ikiye ayırabiliriz.

Birincisi gercekten ülkesine milletine spor bilincini aşilamak ve sporu topluma sevdirmek. İkincisi var ki tam bir muamma sporun s sini bilmeyen kişiler 5 dernegin bir araya gelerek dernek federasyonu kurup bu federasyon adı altında insanları kandırarak yalan beyanlarda bulunarak diploma satarak hayali organize yapacagız diyerek sponsor bulup para alarak bu tür faliyetleri de yapmıyorlar. Dolayısıyla bu tür kişiler spora ve bu gercek iyi niyetli spor federasyonlarına zarar veriyor.

Örnegin bu tür spordan anlamayan kişiler bu öncede söyledigim gibi 5 dernekle 8.10.12 tane federasyonlar kurarak birde yetinmeyip 3-4.tane konfederasyon kurmuşlar .Oysa bu şahısların kurdukları derneklerin ne adresi ne de yeri var ama kayıt üzerinde dernek olarak görünüyorlar ve  aslında resmen sahtekarlık yapıyorlar. Oysa bizim gibi örnegin Osmanlı Tokadı Dünya Federasyonu olarak biz özümüze ait olan bu şavaş sanatı osmanlı tokadını hem gençligimize hem de dünyaya tanıtıp yaymak istıyoruz. Ama hem devletimizden destegimiz yok hem de hiç bir gelirimiz yok kendi imkanlarımızla bunu yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bu benim savundugum branş gerçek bir osmanlıya ait bir şavaş sanatı biz bunu osmanlı tokadından yola çıkarak Osmanlı Oba Boksu ve Osmanlı Tokadı Federasyonu olarak yolumuza devam etmek ve bu bize ait olan şavaş sanatını tüm ülkemize ve dünyaya tanıtmak için yola çıktık.

Bu bir davadır bu bir vatan aşkıdır ve bu bir Türk gençligine unutulan bir sporu anlatmaktır ve bu bir ALLAH rızası için yapılan bir çalişmadır. Şuan ülkemizde 37 ilimizde ve 5 ülkede osmanlı tokadı bize baglı olarak yapılmaktadır. Hedefimiz imanlı ihsanlı vatan aşkıyla yürekler yetiştirmek ve bayragimiza milletimize bağlı genç nesillerin çogalmasını saglamaktır. Örnek olarak diger sporlarda budızım tapınak kültürü ataizim ve manastır kültürü ve o dinlerin hareketlerini dünyaya yaymalaridir. Oysa Osmanlı Oba Boksu Federasyonu aracılıgıyla bizler islam dinimizin osmanlı kültürümüzün anadolu ve dogu adetlerimizin usul adet ve kurallarını spor aracılıgıyla anlatıyoruz. Örnegin kıyafetimiz alt şalvar osmanlıyı üstümüz cüpbe islamı  kuşagımızın kırmizi olmasıda şerefi ve namusu anlatır yine bu sporda salonlara girerken  Taylant Kore Japon kültürü degil öz be öz bizim kültürümüz yansır. İşte sporcu salona girerken Selamünaleyküm der o şanlı bayrağımıza dönerek işarek parmagıyla bayragımızı göstererek sen benim kalbimdesin der ve antrenman biter. Arkadaşlar hakkınızı helal edin diyerek helallık alınır en sonundada tüm sporcular kıbleye dönerek alubelada ALLAH'a söz veren ruhlar alemindeki bütün dünyaya gelmiş yaşamiş ölmüş bundan sonrada gelecek yaşayacak ölecek müslüman kardeşlerimize ve yüce efendimiz peygamberimize dua ederek antrenman bitiririz.

Şimdi sorarım size eyyyy yetkililer Kore'nin bayrak selamı çaryo mu japonun bayrak selamı osss mu yoksa bizim gercek dinimiz islam kurallarına göre mi sporcular yetişmeli?

Sevgili okuyucularım ben aynı zamanda tekvandoda şampıyon ve 5 dan sahibiyim yine Türkiye'de Kick Boksun kurucularından ve milli takım antrenörüyüm. Ayrıca boks ve güreş yaptım yani bir ömür spora adadım birçok şampiyon sporcu yetiştirdim. Sadece şunu yetkililerimize söylemek istıyorum artık bir Türk sporu da olmalı ben Kore'nin japonun Tayland'ın  kültürüne dinine hizmet etmek istemıyorum, ben müslüman bir spor adamıyım ve kendi dinim islamın kurallarını ve onun bizlere söyledigi hayat tarzı sporumuzu yapmak ülkeme ve dünyaya yaymak istıyorum. Degerli okuyucularım yazıma burada son verirken hepinizi ALLAH'a emanet ediyorum saglıcakla kalın. 

Talat Ayhan

Osmanlı Oba Boksu fFederasyon Başkanı

Türkiye Kick Boks Fedsrasyonu kurucularından

Milli Takım Antrenörü

Kick Boks Federasyonu Profosyonel Şube İcra Kurulu Üyesi


Etiketler: talat ayhan yazıları spor ve gençlik osmanlı tokadı federasyonu oba boksu federasyonu

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Covid-19 Bizi Çok Sevdi!

Covid-19 Bizi Çok Sevdi!


4 yıl önce Öz Haber

Covid -19 salgını tüm dünyayı etkisi altına almış bizleri çok sevmiş ki, yakamızdan düşmüyor. Sanki hepimiz teste dönüşmüş durumdayız. Yani sadece
biz değil tüm dünya aynı anda aynı sorunu yaşıyoruz. Şu anda nefes alan bizler ilk defa böylesine büyük pandemi sü...

Uyuşturucu ile Mücadele!

Uyuşturucu ile Mücadele!


11 ay önce Öz Haber

Uyuşturucu madde bağımlılığı insan vücudunun işlevini olumsuz yönde etkilediği bilmekteyiz.Madde bağımlılığı kullanıma ara verdiğinde yoksunluk belirtileri baş göstermekte.Uyuşturucu  maddelerin i&cced...

UTANMA DUYGUSUNU  KAR SAYANLAR

UTANMA DUYGUSUNU KAR SAYANLAR


1 yıl önce Öz Haber

Bir çok insanlar vardır  bir şeyi elde etmek adına her yolu kendine mubah sayarlar.Biz insanlar çocukluktan  itibaren ölçülü davranmaya  sevk eden en büyük etken utanma duygusu...