loader
HAZIR BESİNLER NE KADAR SAĞLIKLI?

HAZIR BESİNLER NE KADAR SAĞLIKLI?

Uzun çalışma sonrası eve gelindiğinde yemek yapmak istenmediğinde ve  yemek yapmaya vakit dar olduğu için  hemen hazır yemeklere başvuruyoruz. Kimimiz telefonla şipariş vererek , kimimiz  marketlerde satılan hazır konserve yemekleri alarak öğnünü savuşturuyoruz . Konserve türü besinler işimizi kolaylaştırıyor vaktini mutfakta geçirmek istemeyenler için büyük fırsat. Ancak yediğimiz besinler ne kadar sağlıklı .

Marketlerden aldığımız besinler uzun süre dayansın diye içinde  dayanıklı olsun diye  bir çok katkı ve koruyucu  maddeleri bulunmaktadır.Bu gıdaların içeriğine baktığımızda yüksek oranda sodyum ve tuz ihtiva etmektedir.Risk taşıyan rahatsızlığı olan ve sağlıklı kişiler   devamlı hazır yemekler tükettiğinde bir süre sonra sağlıkları  yavaş yavaş  bozulabilir.

Hazır besinlerin içeriklerini dahada incelediğimizde yağ oranının yüksek ve beyaz ununda kullanıldığını görebiliriz bu da bizim kilo almamıza sebep olur.Hangi yağı kullandıklarını bilmediğimiz için bağışıkllık sistemimizin  zayıflamasına  ve bu besinler rafine edildiği için besleyici bakımından fakir olacaktır.

Bu gibi hazır gıdalara yöneldiğimizde bir süre sonra  vücudumuz için gerekli besleyici  vitaminler, mineraller ve  gıdalar olmadığı için sağlığımız ve vücut direncimiz  dayanıklılığını yitirecektir. Bu gıdaların içinde lif bakımından fakirdirler .Tokluk hissi veren lifli besinler az olduğu için çabuk acıkır ve yeme ihtiyacı hissedebiliriz.

Düşünecek olursak biz bu besinleri tüketmeyecekmiyiz ? Gerektiğinde acil durumlarda  herkes hazır yemek tüketmek zorunda kalıyor ve tüketebilir .Ancak bu besinlerin içeriğini iyice araştırdıktan sonra almalıyız.İçindeki katkı ve koruyucu maddelerini iyice incelemeliyiz.Bundan başka tam tahıl unu olmasına ve yağ oranına bakmalı  ve üretim tarihine bakıp öyle satın almalıyız.

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak heleki pandemi döneminde daha da dikkatli olmalıyız.Hastalığa yakalanmamak için çok dikkat etmeliyiz. Özellikle şu süreçte hazır besinlerden mümkün mertebe uzak duralım .Hem kilo almamak ve kilomuzu denge tutmak , sağlıklı olmak  için dengeli beslenme yapmalıyız. Sağlığımız için sebze , meyve , süt ve süt ürünleri , hayvansal gıdalarını dengeli tüketmeliyiz.

FERAH USLU


Etiketler:

Şimdi Paylaş

1 Yorum

  • antalyahaberler
    Jones
    4 ay önce
    Hi ozhaber.net Owner. Cool website! My name’s Eric, and I just found your site - ozhaber.net - while surfing the net. You showed up at the top of the search results, so I checked you out. Looks like what you’re doing is pretty cool. But if you don’t mind me asking – after someone like me stumbles across ozhaber.net, what usually happens? Is your site generating leads for your business? I’m guessing some, but I also bet you’d like more… studies show that 7 out 10 who land on a site wind up leaving without a trace. Not good. Here’s a thought – what if there was an easy way for every visitor to raise their hand to get a phone call from you INSTANTLY… the second they hit your site and said, call me now. You can – Web Visitors Into Leads is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know IMMEDIATELY – so that you can talk to that lead while they’re literally looking over your site. CLICK HERE https://blazeleadgeneration.com to try out a Live Demo with Web Visitors Into Leads now to see exactly how it works. Time is money when it comes to connecting with leads – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later can be huge – like 100 times better! That’s why we built out our new SMS Text With Lead feature… because once you’ve captured the visitor’s phone number, you can automatically start a text message (SMS) conversation. Think about the possibilities – even if you don’t close a deal then and there, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just how you doing? notes to build a relationship. Wouldn’t that be cool? CLICK HERE https://blazeleadgeneration.com to discover what Web Visitors Into Leads can do for your business. You could be converting up to 100X more leads today! Eric PS: Web Visitors Into Leads offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE https://blazeleadgeneration.com to try Web Visitors Into Leads now. If you'd like to unsubscribe click here https://blazeleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=ozhaber.net

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ne Kadar Bilsen de Yine Bir Bilene Sor!

Yaşamımız inişli, çıkışlı  sonu  bilinmeyen yolculuktan ibarettir. Bu uzun meşakatli yol sürecinde bazen daralır, bazen yeni kararlar almak isteriz , bazen de aldığımız kararlar hakkında kararsızlıklar yaşarız. İşte tam bu noktada illaki birilerine danışma ihtiyacı duyarız. Bu konuda hem dinimiz , hem de k&uu...

Unutulanlar!

Unutulanlar!


1 yıl önce Öz Haber

Başlığı okuyunca kimler unutuldu sorusu akla gelebilir, ülkemizde çok önem verilen âdetlerden kadına çocuğa yaşlıya; veriliyor gösteriliyor ve uygulanıyor gibi algı yaratılmış.Ama gerçekte bunlara şöyle bir baktığımızda bir yılda kadın cinayetleri,500 kişiyi bulduğunu görüyorsu...

Rengarenk Hatırlayacağımız Bilyelerimiz Olsun!

Uzun süredir devam eden katliamlar, savaşlar,açlık ve bitmek bilmeyen
cinayetler.Korku filmi gibi oyunlar oynanıyor .Ne kadar hızlı yaşanıyor ışık hızını
bile geçti yaşanan olaylar.İnsan büyüdükçe tepki vermesi de küçülüyor yaşadığı
haksızlıklar karş�...