loader
Osmanlı Tokadı

Osmanlı Tokadı

Degerli Öz Haber okuyucularım;
Öncelikle tüm ülkemin güzel insanlarına saglık huzur ve mutluluk dileyerek köşe yazıma başlıyorum.
Nedense bizler kendi özümüze sahip çıkmak yerine hep başkalarını örnek alıp, başkalarını alkışlayıp, başkalarını gıptayla takip ediyoruz. Oysa bizler koskoca bir imparatorluk yaşamiş büyük bir ümmet, büyük bir milletiz. Ama hep Avrupa, dünya ve başka başka medeniyetlere merak sarıp onlar gibi olmaya çalışmışız.
Ne kadar gereksiz ne kadar boşa harcanan yıllar. Bu yüce millet 603 sene dünyaya hükmetmiş bizler Fatih Han'ın torunları, Cumhuriyet çocuklarıyız. Yani biz Türk milletiyiz. Dogusu batısı güneyi kuzeyi Ege'si Akdeniz'i Anadolusuyla koskoca Türkiye Cumhuruyeti'yiz. Bunun kıymetini bilelim tıpkı osmanlı tokatının kıymetini bilmedigimiz gibi kendi degerlerimizi koruyalım ve gelecek nesillere anlatalım.
Bugun tekvando, judo. karate, boks, kick boks, muaythai olarak birçok spor var. O ülkeler öylesine reklam tanıtım yapmişlar ki şuan bütün dünyada bu sporlar büyük bütcelerle yapılmakta ve uluslar arası Avrupa dünya şampiyonaları düzenleyerek kendi ülkelerini spor adı altında kendi dinlerini tanıtıyorlar. Oysa bizlerin tarihler boyu şavaşlarda kullandıgı bir teknik olan osmanlı tokadını nedense bütün gençlerimize evlatlarımıza unutturmuşuz. Ancak benim gibi vatan millet bayrak sevdalısı deli bir adam çıkmış, bunun yıllardır mücadelesini veriyor. Bu uğurda evimi arabami hatta Ankara Haymana'daki rahmetli bubamdan kalan tarlaları bile sattım. Yeter ki atalarıma vatanıma gençligime layık olabileyim diye. Eee sonuç ne? Her zaman olduğu gibi ben sporda Osmanlı Oba Boksu veya osmanlı tokadını kullanmaya başladıktan sonra önüne gelen Osmanlı'yı kullanarak spor adı altında cok zararlar verdi.
İşte bunun için bu kadar emek çaba ve para harcamama ragmen bu sporumuzu Gençlik Genel Müdürlügü bünyesinde federasyon yapamadım. Çünkü önüne gelen osmanlı sporları icat etmiş. Bu da gerçek olmayan, tarihsel bir bağı bulunmayan hayali bir iş oluyor ve Gençlik Genel Müdürlüğü de önüne gelen bu dosyalardan bıkmış olacak ki, Sayın Gençlik Genel müdürümüz Mehmet Baykan, Osmanlı Oba Boksu veya Osmanlı Tokatı'na sıcak bakmıyor.
Tabi ki ben sayın genel müdürümüze hak veriyorum, çünkü aslı astarı olmayan branş çıkardık diyerek genel müdürlügümüze yüzlerce dosya verilmiş. Bu durumda kimin ortaya gercek spor branşını çıkardıgını sayın genel müdürümüz ve spor gençlik genel müdürlügümüzünde kafasını karıştırıyor. Tabi ki bunda da haklılar. Oysa gerçek olan şu; bizim osmanlı tokadını spor haline getirirken çalişma ve araştırmalarımız neticesinde osmanlı tokadı ismini bir filim şirketi kendi adına tecsil ettigi için, biz bu ismi kullanamadık ve kendi sporumuzun adını Osmanlı Oba Boksu koyarak adıma tescil ettirdik.
Meselenin aslında özü şu; sporlar adı altında yetişen gençlerimiz Kore japon Tayland amerikan ve ecnebi kültürüne göre yetişmektedir oysa bu vatanımız milletimiz ve ülkemizin gelecegi açısından tehlikeli bir durumdur. Çünkü bu sporlarda bu ülkeler kendi dinlerinin fügürlerini bu spor aracıyla dünyaya tanıtıyorlar. İşte örnek olarak tayland muaythai ile budizm için wuşüyla tapınak, kore ataistlik dininin fügürlerini yansıtmakta ve spor vasıtasıyla dünyaya tanıtmaktadır benim gayem amacım ise islami osmanlıyı anadoluyu doguyu ve gercek islamın kültürünü hem ülkeme hemde dünyaya anlatmaktir. Bu bence bir vatan görevidir. Kıymetli okurlarım bakın yaşanan geçmişteki örneklere, işte güreşteki atalarımız koca yusuflar aliçolar kel haliller mersinli ahmetler kurtderili mehmet pehlivanlar avrupa ve dünya şampiyonalarına gittiklerinde oradakı güreşciler bizim bu yüce pehlivanlarımıza gülerlermiş çünkü ırk olarak bizler iri göbeklı ve fit degiliz ve kaslı bir görüntümüz yok avrupalılar kaslı görüntüsü olan sporcularmış ama maçlar başladıgında bizim pehlivanlar rakiplerini bir bir yere indirerek şampıyon olmuşlar.
İşte o dönem avrupalılar tarafından göbeklı iri olan bizlere şunu söylemişler bunlar Türk kası, yani Türk kası ismininde bir gerçek anlamı var.
Kısaca şunu söylemek istiyorum; ben geldim 60 yaşına bugün varım yarın yokum ama bu bize ait olan osmanlı tokadı elense tepik atma çelme takma kazma yumruk tek dalma dana bagi gibi tekniklerin uygulandıgı ve vuruşların oldugu osmanlı takadına ve osmanlı oba boksuna sahip çikalım kendi özümüzü kendi şavaş sanatımızı başka milletlere kaptırmayalım. Bakın bugün Rusya'da osmanlı tokadı yarışmaları yaparak dünya şampiyonası düzenliyorlar oysa biza ait olan bir şavaş sanatı sporunu ben kendi ülkemde yaparken zorlanıyorum ve neredeyse ellerinden gelse yasaklıyacaklar. Neden kendi özümüze bu kadar ihanet eden insanlar var aramizda anlamış da degilim. Ben bir ömür verdim dövüş sporlarına. Tekvonda.boks güreş atletizim ve türkiyede kıck boks kurucularındanim. Milli takım antrönöryüm. Tekvondoda şampiyon olmuş ayrıca Avrupa şampiyonu yetiştirmiş bir spor adamıyım. 
Buradan yetkililerimize ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'mıza rica ediyorum; bir vatan sevdalisi olarak osmanlı tokadını  federasyon yapalım gençler kendi özünü atasını geçmişini tarihini ögrensin. Çünkü dünyada iki dil vardır ki bilmenize ve konuşmanıza gerek yoktur, spor ve müzik. Tüm dünyanın ve insanların ortak dilidir.
Yazımı burada bitirirken bir ata sözümüzü düzelterek bitirmek istiyorum hani diyorlar ya "yigidi öldür ama hakkını yeme" ben de diyorumki yigidi öldürme hakkını da yeme yigit öldükten sonra onun hakkını versen ne olur vermesen ne olur?
Saygı ve selamlarımla 
Hoşcakalın degerli okuyucularım
Talat Ayhan


Etiketler: Osmanlı Tokadı osmanlı oba boksu talat ayhan

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

SAYGISIZLIĞIN DİBE VURMUŞ HALİ

SAYGISIZLIĞIN DİBE VURMUŞ HALİ


1 yıl önce Öz Haber

Ne ara biz bu hale geldik bilemiyorum .Etrafıma bakıyorum da kendini beğenmiş, ukala, karşısındakini küçümseyen,  saygısızlıkta sınır tanımayan, her şeyi bilen alim olmuş herkes.

...
Ağaçlar Kesiliyor Diyenlere Vedat Dikici'den Açıklama!

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici 'Döşemealtı'nda ağaçlar kesiliyor' diyenlere açıklama yaptı.
Antalya gündemini uzun süredir meşgul eden Döşemealtı ilçesi, Dağbeli Çubuk Boğazı Mevkii'nde kamuoyunda 'ormanda ağaçlar kesiliyor' s&oum...

Toplum Kurallarına Uymayı Unutmayalım

Evimizden çıkınca sokaklarımıza hiç dikkat ettiniz mi. Hava almak ya da alışverişe  giderken veyahut  yürüyüş alanlarına gittiğinizde neler görüyorsunuz? Ben kaldırımda,yür&u...