loader
İnsancıl ve Doğru Karar Olacaktır!

İnsancıl ve Doğru Karar Olacaktır!

Polis her türlü şartlarda çalışır, mesai meftumu yoktur. Uğraştığı insanlar genellikle yasa dışı iş yapanlar. Polis de içimizden biri, robot değil. Onun hiç sosyal yaşamı olmaz gibi düşünülmüş siyasi yasa koyucuları tarafından!

Trafikte bile şöfor için 24 saat içinde toplam dokuz saat, devamlı olarak, 4.30 saatten fazla araç kullanmaları yasaktır.

Peki polis için böyle bir madde yok. Bayılıncaya kadar çalışabilir anlamında sistem. İyi Parti bir akıllılık etti, meclise yeni bir kanun teklifi verdi. Polis, üç vardiya çalışsın diye. Polisin robot değil  insan olduğu hatırlanıldı. Psikolojisi belki normale döner,tabi iktidar gücünü elinde bulunduran AKP ve destekçisi MHP oy verirse kanunlaşacak!

ADALET KALKINMA PARTİSİ, isminin anlamı gerçekse oy vermesi gerekir!  Bu kanun teklifi, polisimizin, düzenli çalışmasını sağladığı gibi, halkla arasında yaşanan gerginlikleri de büyük ölçüde azaltacaktır.
Bizim her türlü sıkıntılarımızda yanımızda olan polis, ne yazık ki düzensiz yasa yüzünden kendi sağlığını, psikolojisini ailesini koruyamaz halde! Bir de yıllardır yanlış uygulama alışkanlığı yaşanan, kendi içindeki üstlerinin verdiği sözlü emirler yüzünden sıkıntı yaşıyorlar. Yasa gereği üstleri yazılı emir olmadan polise yakalama gibi emir veremez Polis  yazılı emir olmadan yapmam dese sicili onun elinde boynu bükük yapıyor, tersi durumda üst kenara çekiliyor suçlu  konumuna polis düşüyor.

Dışarıdan bakıldığında polis çok rahat çalışma ortamında gibi gözüküyor, işin içi hiçde öyle değil. Bir atasözü var, "davulun sesi uzaktan hoş gelir". Yine şöyle bir söz: "dışı seni,içi beni yakar". Kısaca polisimize rahat çalışma ortamı bulunmalı. Bugünkü ortamda çoğunluğu genç, üstelik üniversite mezunları sadece farklı maaş vermekle canlarını, özgürlüğünü aile huzurunu, satın alamazsınız! Ayrıca diğer sıkıntılardan bir tanesi de, doğuya göreve gidenlerin konut sıkıntıları çekmeleri. Lojmanlar yetersiz, konut yok kiralamak için sıraya giriyorlar. Bunlar sıradan bir memur olmadıkları için, her hangi bir yerde barınmaları güvenliği yönünden mümkün değil. Durum böyle olunca sağlıklı görev beklemek akla uygun mu? Akıllı yönetici önce himayesinde bulunan görev yapanların rahat etmesini sağlayıcı tedbirleri alır, ondan sonra görev bekler. 
Temennimiz iyi partinin başlattığı bu tekliflerin devamı gelmesidir. Polis ve asker bu ülkenin değerleridir, korumak hepimizin görevidir. 

Ahmet Cirim Gerçekleri Bilelim... 
Not: polis intiharların temelinde bu sorunların payı büyüktür hatırlatması bizden.


Etiketler: İnsancıl ve Doğru Karar Olacaktır ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kadınlarımızı Yok Sayamazsınız!

Dünyanın var oluşundan beri kadınlar vardı ve her zaman var olmaya devam
edecektir.Kadınlarımız adına değişen hiç bir şey yok.İnsanlık kan kaybediyor
tükenmenin eşiğinde ve can çekişiyor.Acı olan gerçek hala fark edilememiş
olmasıdır.Savaşlar tüm hızıyla devam ediyor kadınlar...

Başarıyı Yakalamak!

Başarıyı Yakalamak!


3 yıl önce Öz Haber


İnsanlar her zaman başarıya ulaşmak ister. Ya sporda, ya mesleğinde yada
ilgilendiği her alanda …Gayret sarf eder durur hayallerine kavuşmak için.Ancak
kendi sarf ettiği gayrettir yeterli olup olmadığını bilmez. Onun çalıştığını gören
insanların dolduruşuna kapılır ve işin ciddi...

REİSİM DUY SESİMİZİ

REİSİM DUY SESİMİZİ


3 yıl önce Öz Haber

Değerli ozhaber.net Okuyucularım; 
Öncelikle hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım. Bu zor günlerde hepimiz ülkemizin hükümetimizin kuşkusuz ki sonuna kadar yanındayız. Ancak vatandaşın bazı kesimleri çok zor şartlarda geçimini sürdürmekte. Tabi ki maddi durumu iyi olan gayet bu ü...