loader
Osmanlı Tokadı Çığ Gibi Büyüyor!

Osmanlı Tokadı Çığ Gibi Büyüyor!

Osmanlı Tokadı, aslında bir savaş sanatıdır. Osmanlı olarak şavaşlarda kullanılan bu sanatı bizler spor haline getirerek kendi öz kültürümüzün kaybolmasına veya başka ülkelerin himayesine geçmesine müsaade etmeyecegiz.
Bu yarışmayı düzenlememizin de amacı dünya spor tarihine bir not düşmek. Esasen bütün dünyada bu osmanlı tokadı yapılmakta. Ve hiç bir korucuyu kullanılmamakta ama bizler spor oldugu için kafamıza başlık ağzımızda dişlik ve elimizde eldiven kullanarak sporcuların herhangı bir zarar görmesini önlüyoruz. Zaten spor da bir kültürdür. Nasıl ki japonlar, koreliler, taylantlılar, çinliler kendi kültürlerini kendi dinlerini spor içinde anlatyorlarsa, bizler de Osmanlı kültürünü anadolu adatlerini doğu ve iç anadolu yaşayış şeklini ve en önemlisi islam kültürünü anlatıyoruz. Onun için kıyafetlerimiz altımız şalvar, üstümüz cübbe ve kuşağımız kırmızı doğruluk dürüstlüğü simgeleyerek bu sporu yapıyoruz.
37 ilde temsilciliklerimiz var. Ayrıca 7 ülkede de bu sporun temsilciliklerini vermiş bulunuyoruz. Artık dünya Osmanlı  Tokadı sporunu yaparken dünya Türkiye'den izin alacak bu çok önemli benim için. Nasıl ki bizler Kore Çin Taylant sporunu yaparken o ülkelere üye oluyorak onlar da bizlere üye olacaklar.
Talat Ayhan


Etiketler: Osmanlı Tokadı Nedir talat ayhan yazıları talat ayhan haberleri Osmanlı Tokadı Çığ Gibi Büyüyor

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Yaşamımız Planlı Olmalı

Yaşamımız Planlı Olmalı


1 hafta önce Öz Haber

Plan bir işin uygulanabilmesi  tasarlanan bir metotdur .Her ne iş yapıyorsak plan dahilinde hayata geçirmeliyiz.Bir işin tespitini yapıp  onu sıralayıp, öncelikleri risk durumlarının yazılı  doküma...

Emekliler

Emekliler


4 yıl önce Öz Haber

O vakitler savaşta filler kullanılmakta. Aksak Timur tabir edilen Moğol insan, Anadolu'ya gelirken filleri de getirmiş. Hikâye bu ya Hakan, Akşehir yakınlarında otağını kurduğunda, bir erkek fili de Akşehirlilere emanet etmiş, "bunu" demiş, "yedireceksiniz, içireceksiniz.
Hayvanımın başına bir şey ...

Ne Kadar Bilsen de Yine Bir Bilene Sor!

Yaşamımız inişli, çıkışlı  sonu  bilinmeyen yolculuktan ibarettir. Bu uzun meşakatli yol sürecinde bazen daralır, bazen yeni kararlar almak isteriz , bazen de aldığımız kararlar hakkında kararsızlıklar yaşarız. İşte tam bu noktada illaki birilerine danışma ihtiyacı duyarız. Bu konuda hem dinimiz , hem de k&uu...