loader
Sporda Şiddete Hayır!

Sporda Şiddete Hayır!

Ülkemizde ve dünyada spor aktiviteleri ile birlikte şiddette başlamış oldu  ve şu an bile devam etmekte. Sporda şiddeti önlemek için bir çok kanunlar çıkarılsa da kimse uymamakta ve önüne geçilemez hal almıştır.Profesyonel takımların yanında amatör takımlarda da şiddet uygulanmaktadır.

Halbuki spor aktrivitelerinde  şiddet olmaması gerekirken saldırganlık devam etmekte.Sporda şiddeti önlenmesiş adına futbol maçlarına giriş için elektronik bilet ile girilmesi sağlanmış .

Ayrıca sporcuların  şiddetin önlenmesi için başarılı sporculara  aylık maaş ve devlet ünvanı verileceği açıklanmış ve kanun hazırlanmış olmasına rağmen şiddet aynı hızla devam etmekte.

Gün geçmiyor ki sporda şiddet haberleri duyar olduk.Ya hakemlere yada sporculara ve taratarlar arasında şiddet ardı arkası kesilmiyor her türlü önleme rağmen.

Sporda şiddeti araştıracak olursak taraftarların davranışları,kulüp başkanların davranışları, sporcu ve teknik kurulların davranışları görsel ve yazılı basının, holiganların davranışları hep birer sebep taşımakta.

Böylesine olayların yaşanması için herkes elinden geldiğince duyarlı olmalı.Basın şiddete yönelik haber yeri,ne şiddeti önleyici, yapıcı  haberler yapmalı, yöneticiler kışkırtıcı davranış yerine  şiddeti önleyici davranış sergilemeli.En büyük görev taraftarlar sporcuları kışkırtacak ,tahrik edici cümleler yerine yapıcı , olumlu, yapıcı davranış sergilemeli.

Antrenörler sporcularını şiddet yerine  müsabakalarına centilmek vedostluk içinde geçmesini sağlayacak davranışlar sergilemeli.Özellikle alt minikler, minikler, yıldızlar ve gençlere sporun savaş değil dostluk içinde geçmesini sağlayan , sporcuyu motive eden davranışlar sergilemeli. Bu genç sporcuların yetişmesinde büyük önem taşımaktadır.

Holiganlar müsabaka sırasında stada büyük zarar vermekte, ateş çıkarmakta bunun açıklaması olamaz .Fanatik taraftarlar sporculara, olmadı antrenörlere , yetmedi hakemlere saldırı uygulamakta  sizin yüzünüzden bayan taraftarlar, çocuklar  maç izlemeye gelemiyor.

Bu nedenle çok ciddi önlemler almalı.Güvenlik güçlerinin artırılması, güvenlik güçlerinin görevi net açıklanmalı maçı izlenmeyeceğini ve yüzlerinin sürekli taraftarlara dönük olması gerektiği dile getirilmeli görevlerinin bu olduğu açıklanmalı. Maçlarda uygunsuz davranış sergileyenler kesinlikle alınmamalı. Kulüp yöneticilerine sahip çıkmalı verilen cezalar ağırlaştırılmalı ve suç işleyenler affedilmemeli  yargılamalar hızlıca yapılıp karar verilmeli.Böyle olursa ancak spordaşiddet bir nebze olsun soluk alır.

FERAH USLU


Etiketler: Sporda Şiddete Hayır ferah uslu yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Uyuşturucu ile Mücadele!

Uyuşturucu ile Mücadele!


11 ay önce Öz Haber

Uyuşturucu madde bağımlılığı insan vücudunun işlevini olumsuz yönde etkilediği bilmekteyiz.Madde bağımlılığı kullanıma ara verdiğinde yoksunluk belirtileri baş göstermekte.Uyuşturucu  maddelerin i&cced...

Yaşam Yoruyor Bizleri

Yaşam Yoruyor Bizleri


6 ay önce Öz Haber

Yaşamımızdaki acı_ tatlı, mutlu_mutsuz, iyi_ kötü,olumlu ya da olumsuz  düşünceler takılır aklımıza ağzımızdan kelimeler dökülür bir bir. Kaleme alınması gereken tüm cümleler....

DEVLETİN KANUNU HALK OTOBÜSLERİNDE GEÇMİYOR!

15 EKİM 2023 Tarihinde yasanın işlemediği görüldü,herşeyi veren devlet hattı veriyor;işletin para kazanın diyor, kooperatif kurulmasına müsaade ediyor,birlik olun güzel hizmet edersiniz diye bütün bunları veriyor.
Devlet 65 yaş ve üstü insanların bütçelerine katkı olsun diyerek b...