loader
ÜNİVERSİTELİ YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ ÖNEMLİ BAŞLANGIÇTIR

ÜNİVERSİTELİ YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ ÖNEMLİ BAŞLANGIÇTIR

5 Ocak 2022 tarihinde Bilardo Disiplin Sporunda hayaller gerçekleşti.Bu hayalin mimarı 11 yıldır devam eden hayalini hayata geçiren Bilardo Federasyon’u Milli Hakemi Mehmet Tevfik Okka hocamız nihayet uzun görüşmeler sonucunda kazanan bilardo sporu oldu.Türkiye’de , orta öğretim, lise ilk olarak Bilardo Eğitmeni olarak başlatan hocamız şimdide Aydın Adnan Menderes  Üniversitesinde Matematik Öğretmenlerinden  Prof.Dr. Ersan Yazıcı  ile  Uzun görüşmeler neticesinde   Bilardonun seçmeli ders olarak hayata geçirilmesi için temellerini attılar. Prof.Dr. Ersan Yazıcı ve Milli Hakem  Mehmet Tevfik  Okka hocamız ile birlikte   260 Üniversiteli gençle kurdukları ‘’ Bilardo Topluluğuna’’  Bu anlamda ‘’Bilardonun ABC’si ve Türkiye  Bilardo Federasyonu bilgilendirme  sempozyumu düzenlendi.
Sempozyum Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Bilardo Topluluğu tarafından düzenlenen  toplantıya  tanıtım için Türkiye Bilardo As Başkanı Halim Doruk,  Kadınlarda Avrupa Şampiyonu Gülsen Degener , Milli Hakem Mehmet Tevfik Okka,Aydın Bilardo İl Temsilcisi  Tulga Saritaç,Genç sporcularımızdan Hakan Görgüç ,  Burak Haşhaş ve Prof.Dr.Ersan Yazıcı ve  Levent  Özçöllü  hazır bulundular.
Sempozyumda milli sporcularımız öncelikle kendilerini tanıtıp bilardo sporun önemi, sporcuya kazandırdıkları ve  sporcular üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdiler.Üniversiteye seçmeli ders olarak geçmesi ile  gençlerimiz bilardo ile tanışması, nasıl oynandığı  ve gençlerimizin  zaman içinde turnuvalara katılarak temsil edecekleri anlatıldı.Camiamız bu şekilde  büyüyerek genişleyecek.Bu projenin zaman içinde ne kadar önemli olduğu anlaşılacak. Prof.Dr.Ersan Yazıcı ve bu projenin mimarı Milli Hakem  Mehmet Tevfik Okka, Nisan , Mayıs ayları içinde Üniversite içinde turnuva düzenleyeceklerini ifade ederek böylesine  sevinçli güzel haberler olunca bizlerde mutlu oluyoruz ve motivasyonumuz daha da yükseliyor.
Hedefimiz  ilk adımı atarak  bütün üniversitelere yaymak  gençlerimize Bilardo Disiplini Sporunu tanıtmak .Hayal ettik, planladık , çalıştık ve sonunda başardık. Böylelikle yeteneklerin keşfedilmesi  ve bilardoya kazandırılması  için atmış olduğunuz temelde  başarılar dilerim Türkiye Bilardo Federasyonu ,camiasına  hayırlı olsun.

 

Haber: Ferah Uslu


Etiketler: ferah uslu haberleri ÜNİVERSİTELİ YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ ÖNEMLİ BAŞLANGIÇTIR

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

BİLARDO İL SEÇMESİ NEFESLERİ KESTİ

Türkiye Bilardo Federasyon’un faaliyet programında yer alan İzmir 3 Bant Bilardo İl seçmesi 28.1.2022tarihinde başlayıp 06.2.2022 Bornova Stadium Bilardo Salonu ve İzmir Atatürk Stadyum Bilardo Tesislerinde muhteşem final müsabakası ile sona erdi.
İzmir Bilardo İl Temsilciliği ve İzmir Gençlik Spor İl...

Maradona Hayatını Kaybetti!

Maradona Hayatını Kaybetti!


4 yıl önce Öz Haber

Efsane futbolcu Diego Armando Maradona hayatını kaybetti.

Tanrının Eli lakabı ile anılan Maradona, 30 Ekim 1960 yılında dünyaya gelmiş,  60 yaşındaydı. Clarin'de yer alan habere göre kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra Tigre'deki evinde olan Diego M...

Kick Boksçuların Hedefi Şampiyon Olmak!

Türkiye Kick Boks Federasyon’un , faaliyet programında yer alan 12 /13 tarihleri arasında  yer alan   Minikler, Yıldızlar , Gençler  Point Fighting  müsabakası  Çanakkale’nin Kurtuluşu, İzmir’in Fethi ve İstiklal Marşımızın Kabulü adına düzenlenen İzmir İl Şampiyo...