loader
T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN DİKKATİNE!

T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN DİKKATİNE!

Kaçak kuyulara ceza yazmakla, yeraltı suları korunmuş oluyor mu?
Dsi 13. Bölge Müdürlüğü'ne ben şahsen bana gelen ihbarı bildirerek, 2020 de kaçak kuyu bilgisini bildirdim. Hemen gereken ceza kesildi, ben de ne kadar hızlı hizmet veriliyor diye gazeteci olarak mutluluk duymuştum.
Yıl 2021 bir telefon kaçak kuyu hala kuyu kullanmaya devam ediyor, yeraltı sularını kurutmaya devam ediyorlar diye hemen tekrar yetkiliyi aradım. Konuyu bahsedince hatırladı. Kasım ayı bitmek üzere kapatılmamıştı. DSİ yetkililer: eleman sıkıntısı çekiyoruz kapama kararı alındı kaçak kuyu sahibine haber verildi kapatılacak diyorlardı. Tabi bunlar birkaç ay arayla defalarca görüşmeden sonra gelişen durumlar.
Hatta DSİ Genel Müdürlüğü'nü aradım. Basından sorumlu Levent Yıldırım Bey ile konuştum. O da Genel Müdür Kaya Yıldız'a ileteceğini ve duyarlılık gösterdiğim için teşekkür ettiğini söyledi. 
Şimdi akla şu geliyor. Bir kurumun genel müdürü bilgisine ulaşan, 2020 de cezası kesilmiş 2021 yılının sonuna yaklaşıyoruz Kasım ayındayız, hala kapatma kararı var dedikleri kuyu neden kapatılmıyor?
DSİ 13.bölge müdürlüğü yeraltı sularını böylemi koruyor?  Aslı görevleri içinde bulunan, görevini geciktirmesinin altında ne var acaba?

Aldıkları maaşlarının karşılığı, yeraltı suları yüzünden (OBRUK) olmasınımı sağlamayı hedefliyorlar? Kaçak kuyu DSİ 13.bölge müdürlüğüne, takriben 2 veya 3 km uzaklıkta olmasına rağmen personel eksikliği bahane edilerek ne amaçlanıyor?
Halkın gözünde devlet kurumunun itibarını düşürmüş olmuyorlarmı?  Ceza ödeyen, paramı verdim karşılığında suları istediğim gibi kullanırım demelerini gerçekleştirmiyorlarmı! Genel Müdürlük bilgisi olmasına rağmen, bu iltimas neyin nesi? 
Aldığım duyuma göre,müdür bey'in yetkisi varmış :lüzum görürse kaçak kuyuya insiyatif kullanabilirmiş! Yoksa burası için böyle bir durum söz konusumu?
Dünya Su projeleri toplantıları yapıldığı şu günlerde ; bizim görevlilerimiz maalesef ülkenin suyunu böyle hareket ederek, maaşlarını alarak korumuş oluyorlar herhalde!
Tarım ve Orman Bakanı, Bekir PAKDEMİRLİ ;nin dikkatine, kaçak kuyulara ceza yazmakla, yeraltı suları korunmuş olmuyormu?
Dsi genel müdürlüğünün haberi olmasına rağmen halâ kapaltılmadığına göre, Antalya dsi 13.bölge müdürlüğü arasında uyuşmazlıkmı var sorunusunu akla getiriyor, bakanlık olarak konuya müdahil olmanız, yeraltı sularının korunmasını hızlandıracaktır. Soruyorum bu günlerde dünya yönetimleri su sıkıntısının nasıl aşılacağını, önleneceğini tedbirlerı toplantıları yaptığını göz önüne alırsak ;antalya da,DSİ 13.bölge müdürlüğü yetkilileri, kaçak su kuyusunu kapatmayan yetkililer için,aldıkları maaşlarını hak ettiklerini söyleyebilen varmı acaba? Tarım ve Orman Bakanlığı, bakalım görevini böylesine savsaklayan, ihmal eden yetkililer hakkında ne gibi işlem yapacak hep birlikte göreceğiz, boş sözlerle ülkeyi sevmek olmuyor. Ancak koltuk ve maaşlar sevilmiş oluyor.
Not: sayın bakan,Bekir PAKDEMİRLİ 'ye bir önerim var; kaçak kuyulara kesilen makbuzlarıyla, kapatma tarihlerini gösteren, tutanakları müfettiş raporlarıyla karşılaştırın, bakın görev yapıyoruz diyenler nasıl ortaya çıkacaktır.
Gerçekleri bilelim. 
Ahmet Cirim. 


Etiketler: T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN DİKKATİNE ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

TÜRKİYE'DE GAZETECİLİK BOMBANIN ÜSTÜNE OTURMAK GİBİ

Oğuz Demir, Uğur Mumcu'nun arabasına bombayı koyan kişi 24 Ocak 1993 yılından beri bulunamadı,böyle bir durum akla uygun mu?

Türkiye'de gazetecilik 1972 yılından 1989 yılları arasında,saygı duyulan savcısı emniyeti,halkı bürokrasisi hepsi  güvenirdi saygılıydı.

Özal dö...

NASIL BİR BAHARDIR BÖYLE?

NASIL BİR BAHARDIR BÖYLE?


3 yıl önce Öz Haber

Bizler baharın gelişini toprağın uyanması, tabiatın canlanması her yerden
bereketin fışkırdığını biliyoruz.Kış mevsiminin rehavetini ve kasvetli havadan
kurtulmanın işareti olan Mart ayı gelmesi ile anlarız.Toprak yemyeşil,
papatyaların beyazlığı,sarı menekşeler ile boyanır baharın gelişini müjdeler<...

GELECEK NESLİMİZİ DÜŞÜNÜYORSAK SUYUN DEĞERİNİ BİLELİM

Her canlının yaşamını sürdürebilmesi için suya ihtiyaç vardır ve hakkıdır.Ancak son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri nedeni ile su kaynaklarımızda hızla azaldığını ve hatta tükenme noktas...